Bill Murraynek ítélték oda az idei Mark Twain-díjat


A 65 éves színész október 23-án veheti át az amerikai humoristák legrangosabb elismerését a washingtoni Kennedy Központban megrendezett ceremónián.

A 65 éves filmszínész október 23-án veheti át a díjat a washingtoni Kennedy Központban megrendezett ceremónián.

„Megtisztelőnek érzem a díjat és az időzítést is. Szerintem Mark Twain annyiszor megfordult már a sírjában, hogy ez a hír nem zavarja majd” – idézte Murrayt a variety.com.

A Szellemirtók, az Idétlen időkig és az Elveszett jelentés sztárja eddigi pályafutása alatt számos vígjátékban szerepelt. „Mióta több mint három évtizeddel ezelőtt feltűnt a Saturday Night Live című szórakoztató műsorban, feledhetetlen alakításokkal bűvölt el minket egymástól nagyon különböző karaktereket játszva” – fogalmazott Deborah F. Rutter, a Kennedy Központ elnöke. Rutter méltatta a színész egyedi humorát, amellyel generációkat nevettetett meg.

A Mark Twain-díjat 19. alkalommal adják át októberben. Tavaly Eddie Murphy vette át az elismerést, a korábbi díjazottak között szerepelt Steve Martin, Ellen DeGeneres, Will Ferrell és Tina Fey is.

A Mark Twain amerikai íróról (1835–1910) elnevezett díjat 1998-ban alapította a Kennedy Központ az alkotómunkájukkal a társadalomra nagy hatást gyakorló művészek számára.

(MTI)Kapcsolódó