Tévésorozattal rukkol elő Paolo Sorrentino Tévésorozattal rukkol elő Paolo Sorrentino

Tévésorozattal rukkol elő Paolo Sorrentino

Az Oscar-díjas olasz filmrendező októberben mutatja be a vatikáni témájú minisorozatot.

Az olasz, brit, amerikai, francis és spanyol koprodukcióban készülő The Young Pope főszerepét Jude Law játssza.

Provokatív és sokkoló, rengeteg meglepetést rejteget a film, amely a zárt vatikáni közösségben, a fiatal pápa környezetében játszódik – írja a Film New Europe. A sorozatot párhuzamosan mutatja be az HBO Nagy-Britanniában, Olaszországban és Németországban, a Canal+ pedig Franciaországban.

Jude Law Lenny Belardót alakítja, aki XIII. Piusz néven, első amerikaiként lett a római katolikus egyház feje. A film teaserében intenzíven szivarazik, gondolataiba süpped, a rendező pedig bevallottan egyfajta vitaindítót fogalmazott meg a hitről, valamint a hatalom kezeléséről és irányításáról. A pápa alakja egyszerre bizonytalan és erős, régimódi és nagyon modern, egyenes és gerinctelen, ugyanakkor rettentő magányos.

Diane Keaton is játszik a filmben, Mary nővért, egy Vatikánban élő amerikai apácát alakít, aki segíti Lenny felemelkedését és a pápai cím megszerzését. Silvio Orlando alakítja Voiello kardinálist, a Vatikán államtitkárát, James Cromwell lesz Michael Spencer kardinális, Lenny mentora, és febukkan még a filmben Sebastian Roché, Cécile de France, Javier Cámara, Daniel Vivian, Toni Bertorelli.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat