Elképesztő bevétele volt a hétvégén a Finding Dory című rajzfilmnek


Történelmi rekordot ért el a Disney-Pixar stúdió új produkciója, a Szenilla nyomában (Finding Dory) című animációs film a nyitó hétvégén Észak-Amerikában: 136,2 millió dollárért (38 milliárd forint) váltottak rá jegyet a nézők. Dwayne Johnson és Kevin Hart Központi hírszerzés című akcióvígjátéka sem szerepelt rosszul 34,5 millió dolláros hétvégi bemutatkozással.

13 évvel a Némó nyomában bemutatása után a halacskás mese Szenilla szüleinek keresésével folytatódik. A kis kék halat útján Némó és Marlin kísérik, de új barátokat is szerez, egy fehér delfint, egy fehér cápát és egy polipot. A 4305 észak-amerikai moziban játszott mese jegyárbevétele tovább nőtt a hétvégi külföldi bemutatókkal, melyek újabb 50 millió dollárt hoztak – írta a The Hollywood Reporter.

Az így 186,2 milliósra nőtt összeg magában foglalja a Kínában elért, új Pixar-rekordot jelentő 17,5 milliót és a 7,6 milliós ausztrál bevételt.

Az animációs filmek nyitó hétvégi rekordját eddig a DreamWorks tartotta a 2007-es Shrek 3. 121,6 millió dollárjával, a Pixar korábbi legjobb premierhétvégéjét a 2010-es Toy Story 3.-mal érte el, amely 110,3 milliót hozott.

A Szenilla nyomában pénteki 55,2 milliós jegyárbevétele szintén rekordot döntött: animációs film egy nap alatt ennyit még nem eredményezett a Shrek 3. első szombatjának 47 milliója óta.

Az Andrew Stanton és Angus MacLane rendezte halacskás mese már a csütörtöki elővetítésen történelmet írt: 9,2 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők. Tavaly a Minyonok csütörtöki elővetítésein 6,2 millió dollár folyt be.

Finding Dory / Szenilla keresése

A bevételi toplista második helyezettjét, a Rawson Marshall Thurber rendezte Központi hírszerzést 3508 moziban vetítették a hétvégén. A New Line, a Warner Bros. és a Universal akcióvígjátékának központi figurája a Dwayne Johnson alakította CIA-ügynök, aki gimnáziumi osztálytalálkozóján ráveszi az iskola egykori nagymenőjét – aki a filmben Kevin Hart játszik –, hogy vegyen részt egy titokzatos küldetésben. A produkció költségeit 50 millió dollárra becsülik.

Harmadik hely jutott a Démonok között 2.-nek, ezen a hétvégén 15,6 millió dollárt eredményezett. Ez 62%-os csökkenés a premierhétvégéhez képest, mivel a horrorfilmek nézettsége általában gyorsan esik a bemutató után.

A Démonok közt 2. Észak-Amerikában eddig összesen 71,7 millió dollárt hozott a gyártó Warner Bros.-nak és a New Line-nak.

(MTI)Kapcsolódó