Magyar filmet is díjaztak Annecyban


A nemzetközi animációsfilm-fesztiválon a Metropolitan Egyetem hallgatója, Dell'Edera Dávid Balkon című filmje elnyerte a zsűri díját a diplomamunkák kategóriájában.

A hétvégén véget ért fesztiválra idén mintegy 2600 alkotást neveztek, ebből több mint 200-at válogattak be a különböző szekciókba.

A diplomamunkák között a Depart at 22 című holland alkotásé lett a fődíj.

A fesztiválon három magyar animáció szerepelt: Dell’Edera Dávid animációja mellett Kreif Zsuzsanna és Hegyi Olivér Otthon, édes otthon, valamint Andrasev Nadja A nyalintás nesze című munkája.

Dell’Edera Dávid Balkon című hatperces diplomamunkája egy lakótelep életébe nyújt bepillantást egy forró nyári napon. Bár a panelrengetegben élők ugyanabba a közösségbe tartoznak, a távolság köztük leküzdhetetlen. A lakásukba visszahúzódó emberek mindennapi teendőikkel foglalkoznak, míg valami ki nem zökkenti őket a banális rutinból. Az artisztikus vizualitású, 2D és 3D technikát egyaránt alkalmazó film asszociatív módon szól az elidegenedésről.

Curtiz

Dell’Edera Dávid 18 évesen kezdett komolyabban foglalkozni az animációval és a filmezéssel. Nem sokkal ezután felvételt nyert a Budapesti Metropolitan Egyetemre, tanulmányai alatt animátorként dolgozott több reklámfilmben, játékban és videoklipben. Tavaly végzett a Metropolitan Egyetemen.

A Balkon az Umbrella animációs stúdióval koprodukcióban és a Magyar Média Mecenatúra Macskássy Gyula-pályázatának támogatásával készült.

(MTI)Kapcsolódó