Bukaresti fődíj magyar rövidfilmnek Bukaresti fődíj magyar rövidfilmnek

Bukaresti fődíj magyar rövidfilmnek

Nemes Jeles László második rövidfilmje, a The Counterpart a bukaresti Dakino filmfesztiválon elnyerte a fődíjat. A szombat este véget ért seregszemle Nemes Gyula Letűnt világ című filmjét különdíjjal méltatta – jelentette a Magyar Filmunió.

Magyar sikerekkel zárult a november utolsó napjaiban megrendezett bukaresti Dakino filmfesztivál, mely Románia legfontosabb nemzetközi filmes eseményeinek egyike. Szombat este a román fővárosban Nemes Jeles László személyesen vette át a legjobb rövidfilmet illető Dakino Trófeát, mellyel a nemzetközi zsűri a magyar rendező The Counterpart című legújabb alkotását méltatta. A 18. Dakino Nemzetközi Filmfesztiválon közel 30 rövidfilm versenyzett.

The Counterpart Nemes Jeles László második 35 mm-es filmre forgatott alkotása. „Nehéz időkben és váratlan helyen a világ által elválasztott két régi barát újra találkozását” mutatja be a 14 perces mozgókép.

 

Nemes Gyula Letűnt világ című alkotása Bukarestben a dokumentumfilm versenyben volt látható. A verseny zsűrije különdíjjal méltatta a Kopaszi-gát kilakoltatását és átépítését szavak nélkül, 20 percben bemutató magyar alkotást. Az Absolut Film Stúdió és a Duna Műhely fekete-fehér koprodukciója a legjobb rövid dokumentumfilmet illető Kristály Glóbuszt hozta el nyáron Karlovy Varyból.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat