Gyártási támogatást kapott Reisz Gábor és Csuja László Gyártási támogatást kapott Reisz Gábor és Csuja László

Gyártási támogatást kapott Reisz Gábor és Csuja László

A filmalap gyártási, illetve gyártás-előkészítési támogatást ítélt meg Csuja László első nagyjátékfilmje, valamint a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlannal berobbant Reisz Gábor következő filmje számára.

A több mint 60 000 nézőt elérő és számos fesztiváldíjat elnyert VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan rendezője, Reisz Gábor új alkotásának 7,5 millió forint gyártás-előkészítési támogatást szavazott meg a Filmalap.

A Rossz versek forgatása a tervek szerint az év végén kezdődik és jövő augusztusig tart budapesti és párizsi helyszíneken. A magyar-francia koprodukcióban készülő alkotás a 30 körüli Merthner Tamásról szól, aki élete mélypontján úgy dönt, hogy nem a felejtés és a jövőbe nézés biztos továbblépését választja, hanem utazásra indul gyerekkori és tinédzserkori emlékeibe. A film 2016-ban játszódik, de Tamás utazásai által szubjektív képet kapunk a 90-es, 2000-es évek Magyarországáról.

A forgatókönyvet is jegyző Reisz a Van…-nal összeszokott fiatal filmes csapattal dolgozik második játékfilmjén: a vágásért Tálas Zsófia, az operatőri munkáért Becsey Kristóf és Bálint Dániel, a sound design-ért Lukács Péter Benjámin felel. A Van filmzenekar már teljes erőbedobással dolgozik az új film zenéjén.

A szereplőválogatás már javában zajlik, az alkotók várják a legfeljebb 5 perces bemutatkozó videókat a rosszversekcasting@gmail.com email-címre.

A Rossz verseket Berkes Júlia producer vezetésével a Mundruczó Kornél és Petrányi Viktoria által alapított Proton Cinema gyártja.

Csuja László az elmúlt években rövidfilmekkel már felhívta magára a figyelmet. Első egészestés munkája, a Virágvölgy az elsőfilmeseket segítő Filmalap Inkubátor Program keretében készül. A produkció 62 millió forint támogatást kapott.

A Virágvölgy egy coming-of-age történettel keresztezett road movie lesz. A főszereplő egy értelmi sérült fiú, a munkásszállón tengődő Roland, akit lefokoz a társadalom, ő azonban ezt nem hajlandó tudomásul venni. Rolandnak egyik percről a másikra kisfiúból apává kell válnia, amikor egy zavart tekintetű huszonéves lány beállít hozzá egy lopott csecsemővel azt állítva, hogy ő az apa. Nem sokkal ezután már együtt menekülnek egy boldogabb világ illúziója felé.

A Virágvölgy forgatókönyvét Csuja László írta Nagy V. Gergővel közösen, a forgatás jövő tavasszal kezdődik Budapesten és környékén, a film a tervek szerint már jövő ősszel látható lesz a hazai mozikban.

A Virágvölgy Ferenczy Gábor és Muhi András producerek vezetésével készül a Focusfox gyártásában.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat