Négy magyar filmet vetítenek Luxemburgban


Négy magyar alkotást is vetítenek a közép- és kelet-európai filmeknek szentelt luxemburgi CinÉast filmfesztiválon, amelynek fődíjáért a Tiszta szívvel is indul.

A holnap kezdődő, a hajdani keleti blokk 18 országának 100 új alkotását felvonultató szemlét a patinás Cinémathèque mellett közönségtalálkozókkal, kiállításokkal és koncertekkel együtt további 15 helyszínen rendezik meg.

A fesztivál közönségszavazás útján kiosztott fődíjáért indul Till Attila Tiszta szívvel című akció-vígjátéka, amely Magyarország hivatalos nevezése az Oscar-díjra, valamint versenyez az Európai Filmakadémia jelöléseiért is.

Meghívást kapott a CinÉast idei válogatásába továbbá Fekete Ibolya száz éven átívelő története, az Anyám és más futóbolondok a családból, Hajdu Szabolcs Karlovy Vary-fődíjas kamaradrámája, az Ernelláék Farkaséknál, valamint Szász Attila Félvilág című tévéfilmje is, amely a budapesti éjszaka egykori királynője, Mágnás Elza kurtizán utolsó napjainak történetét mutatja be Kovács Patrícia, Gryllus Dorka, Döbrösi Laura és Kulka János főszereplésével.

(MTI / Magyar Nemzeti Filmalap)Kapcsolódó