Rangos díjak A nyomozónak


A bursai Selyemút filmfesztivál fődíját nyerte el Gigor Attila első játékfilmje, A nyomozó. A film címszereplője, Anger Zsolt a pozsonyi filmfesztiválon a legjobb színész díját vehette át szombat este – jelentette a Magyar Filmunió.

Gigor Attila első játékfilmje a bursai Selyemút filmfesztivál legjobb külföldi filmjét illető Arany Karagöz díjat nyerte el Törökországban. A Kelet és Nyugat párbeszédét jelképező Selyemút városában, Bursában, mely ma Törökország jelentős kulturális központja, a fiatal magyar rendező személyesen vette át a rangos elismerést a december 4-én tartott záróünnepségen.

A nyomozó a bursai seregszemlével párhuzamosan a pozsonyi nemzetközi filmfesztivál versenyfilmjei között is látható volt. A pozsonyi filmünnep díjkiosztó gáláján az alkotás címszereplőjét, Anger Zsoltot „a minimális színészi eszközökkel erős és érzelmes karakter megformálásért” a legjobb színész díjával méltatták. A trófeát a magyar színész személyesen vette át szombat este Pozsonyban.

Törökország és Szlovákia után Grúzia rangos nemzetközi filmfesztiválján látható A nyomozó. December 9-én kezdődik Tbilisziben, 9. alkalommal a mozgókép szemle, mely a nagyvilág kortárs filmgyártásból mutat be válogatást. Az alkotás a grúz fővárosban a fesztivál legjobb filmjének járó Arany Prométheusz díjért kel versenyre.Kapcsolódó