Filmforgatás miatt lezárják a kolozsvári városközpont egy részét


Szerda éjjel 00:15 és 15:00 óra között lezárják az Émile Zola utcát: Szono Sion japán filmrendező, a májusi TIFF egyik retrospektív blokkjának szerzője a városközpontban forgat.

Alig néhány hónappal az után, hogy a TIFF vendégeként Kolozsvárra látogatott, Szono Sion japán rendező visszatért a kincses városba: Tokyo Vampire Hotel címmel horrorsorozatot forgat.

A téma a vámpírok transszilván eredete, illetve találkozásaik a japán vámpírokkal. A sorozat hat részének több jelenetét a Bánffy-palota pincéjében, a New York szállóban, a főtéren és a Karolina téren forgatják, majd a felvételek a tordai sóbányában és a vajdahunyadi várban folytatódnak.

A főszerepeket alakító három japán színésznő – Kaho, Ami Tomite és Lorena Koto – mellett szerepel a filmben Cristi Rigman is, egy TIFF idei Tízen a filmért  programjának résztvevői közül. A helyi stáb kolozsvári és bukaresti szakemberekből állt össze.

Az idei Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál Szono Sion tíz bizarr filmjét vetítette, köztük a Bűn és kéjvágyat.Kapcsolódó