Jodie Foster újra rendez


Az Oscar-díjas színésznő beszállt a Black Mirror negyedik évadának rendezésébe; nyolc rendezői kreditje között nem ez az első tévésorozat. Az új évad gyártása idén kezdődik, a bemutató 2017-ben várható.

A Netflix 12 új részt rendelt meg tavaly a Black Mirror alkotóitól, Charlie Brookertől és Annabel Jonestól – írja a Variety –, ez két új, hatrészes évadot jelent. A sci-fi sorozat harmadik évadjának a premierje pénteken lesz a Netflixen, bár az első két évadot a brit Channel 4 mutatta be.

Szinopszisa szerint a történet „az élet és a technológia sötét oldalát” mutatja meg. Az előző évadok főszerepeit Jon Hamm, Hayley Atwell, Domhnall Gleesonés Jessica Findlay-Brown alakította.

Jodie Foster 1988-ban próbálkozott először rendezéssel, akkor is tévésorozat egy epizódját, a Tales from the Darkside első részét rendezte. Rendezett egy részt a House of Cardsból és kettőt az Orange is the New Blackből, de mozifilmeket is jegyzett rendezőként az elmúlt években (Más, mint a többiek / Little Man Tate, 1991; Szédült hétvége / Home for the Holidays, 1995; A hódkóros / The Beaver, 2011; Pénzes cápa / Money Monster, 2016).Kapcsolódó