Chicagóban díjazták a Tiszta szívvel-t


Amerikai premierje alkalmával az Egyesült Államok legrégebbi filmfesztiválján díjazták Till Attila Tiszta szívvel című filmjét péntek este.

A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló magyar mozifilm több mint 140 másik alkotással versenyzett, és a Chicago Sun Times világhírű filmkritikusáról elnevezett Roger Ebert-díjat nyerte el, mellyel évről évre „egy ígéretes tehetség friss és rendíthetetlen vízióját” jutalmazzák, és korábban még sosem nyerte el magyar alkotás.

A filmes szakemberekből álló nemzetközi zsűri indoklásában kiemelte, hogy a Tiszta szívvel a műfajokat bátran keverve és meglepően viszi bele a nézőt a fogyatékkal élők világába, ami ritkán látható a nagyvásznon. „Végtelenül szórakozató fekete komédia és akcióvígjáték egyben… egy bevállalós film” – olvasható a zsűri indoklásában.

A Tiszta szívvel a filmalap támogatásával az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmjét a magyarországi mozik április végén mutatták be, azóta mintegy 30 000-en váltottak rá jegyet. A film decemberben lesz látható a romániai mozikban, helyi forgalmazója a Filmtett Egyesület.Kapcsolódó