Kocsis Ágnes filmtervét díjazta az ARTE


Az Éden elnyerte az ARTE International díját a Római Nemzetközi Filmfesztiválon.

A római fesztivál hétvégén megrendezett nemzetközi koprodukciós fórumára (Mercato Internazionale Audiovisivo) 14 országból 24 filmterv kapott meghívást, ezeket a producerek az alkotókkal közösen mutatták be a lehetséges partnereknek – közölte ma a filmalap.

Az ARTE francia-német televízió az európai filmgyártásában kulcsszerepet tölt be, díjával számos szakmai fórumon van jelen évek óta.

A Friss levegő és a Páll Adrienn rendezőjének harmadik nagyjátékfilmjéről először 2011-ben röppentek fel hírek. A főszereplő egy harmincas éveiben járó nő, aki gyakorlatilag mindenre allergiás, ezért teljes elszigeteltségben él. A barátok és munkatársak nélkül élő nő csak testvérére, Gyurira számíthat, ám egy pszichológiai kutatóközpont tanulmánya miatt kapcsolatba kerül Andrással, a pszichiáterrel. Miközben a férfi megpróbálja kideríteni, hogy Éva betegsége valós vagy elképzelt, közel kerülnek egymáshoz, és a nő állapota is javulni kezd.

Az Éden gyártója a Filmpartners, producere Pataki Ági; a film gyártás-előkészítési támogatást kapott a filmalaptól, jelenleg holland és olasz partnerekkel készítik elő a forgatást.
Kapcsolódó