Az Európai Filmakadémia rövidfilmes díjáért versenyez a LOVE Az Európai Filmakadémia rövidfilmes díjáért versenyez a LOVE

Az Európai Filmakadémia rövidfilmes díjáért versenyez a LOVE

Bucsi Réka animációját díjazták a svédországi Uppsala nemzetközi rövidfilm fesztiválján szombat este. A díj automatikus jelölés az Európai Filmakadémia (EFA) 2017-es rövidfilm díjára.

Tizedik, és egyben eddigi legfontosabb díját is begyűjtötte szombat este Bucsi Réka animációs filmje, a LOVE. A svédországi Uppsala-ban a napokban 35. alkalommal megrendezett fesztivál az egyike annak a 15 nemzetközi rövidfilm fesztiválnak, melyek nyerteseit az Európai Filmakadémia a legjobb európai rövidfilm díjára jelöli – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap.

Legutóbb olyan magyar alkotásokat jelöltek „európai Oscarra”, mint Szabó Simon Fal, Till Attila Csicska és Szimler Bálint Itt vagyok című rendezései.

2006-ban Kenyeres Bálint el is nyerte az Európai Filmakadémia rövidfilm díját Before Dawn című alkotásáért, a legelső magyar díjazott Gyarmathy Lívia volt A mi gólyánk című rendezésével 2000-ben.

A ma már több mint 3000 szakmabelit tömörítő filmakadémia évről évre 22 kategóriában díjazza az európai filmgyártás legjobbjait.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat