Elindult a nevezés a 3. Magyar Filmhétre


Országos megjelenésű, tematikus programsorozat lesz a Magyar Filmhét következő kiadása.

A 3. Magyar Filmhetet 2017. február 27. és március 5. között tartják meg, és ezzel párhuzamosan rendezik a 2. Magyar Filmdíj ünnepélyes díjátadóját. Jövőre először nemcsak a budapesti Cinema City MOM Park moziban, hanem egyidejűleg 10 vidéki nagyvárosban is levetítik a filmeket. A szervezők célja ezzel, hogy növeljék a filmhét népszerűségét.

A pályamunkákat alkotóik december 20-ig regisztrálhatják a filmhétre. A nevezés részletei elérhetők a Magyar Filmakadémia holnapján.

A Magyar Filmdíjra hat kategóriában – nagyjátékfilm, kisjátékfilm, televíziós játékfilm, animációs film, ismeretterjesztő film és dokumentumfilm – lehet nevezni, egyszerre akár több, 2016-ban bemutatott alkotással is.

A Magyar Filmakadémia tagjai titkos szavazással emelnek ki mindegyik kategóriában öt-öt filmet. A szavazás január 1-je és 31-e között zajlik, a jelöléseket 2017. február 1-jén hirdetik ki. Országos közönségdíj is lesz, ez az egyes városokban leadott szavazatok összesítése után áll össze.

A 3. Magyar Filmhétnek otthont adó mozik között van a budapesti Cinema City MOM Park mellett a debreceni Apolló mozi, a kaposvári Szivárvány Kultúrapalota, a miskolci Művészetek Háza, a nyíregyházi Krúdy Gyula Art mozi, a pécsi Apolló mozi, a székesfehérvári Barátság mozi, a szegedi Belvárosi mozi, a szolnoki Tisza mozi, a szombathelyi Agora-Savaria Filmszínház és a szentendrei P’art mozi.Kapcsolódó