Amerikában is forgalmazzák a Tiszta szívvel-t


A Kino Lorber megvásárolta a Tiszta szívvel tengeren túli forgalmazási jogait. A bemutatót kora tavaszra tervezik.

A francia, görög, török, lengyel, román, cseh, szlovák, exjugoszláv és ázsiai területeket követően az amerikai piacra is megállapodott a filmalap Till Attila közönség- és fesztiválkedvenc, Tiszta szívvel című mozifilmjének forgalmazásáról – adta hírül ma délben a filmalap. A megállapodás a produkció közreműködésével jött létre.

A „független” filmek, azaz nem amerikai stúdiófilmek vezető forgalmazója, a Kino Lorber vásárolta meg az észak-amerikai jogokat. A New York-i székhelyű forgalmazó évente több mint 25 gondosan kiválasztott alkotást mutat be az amerikai mozikban, aktuális bemutatóik között van Gianfranco Rosi Berlinale-fődíjas alkotása, a Tűz a tengeren (Fuocoammare) és a velencei filmfesztiválon díjazott, Lux-díj döntős Felnyitom a szemem (À peine j´ouvre les yeux).

A Tiszta szívvel az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével. Till Attila filmje Magyarország hivatalos Oscar nevezettjeként az Amerikai Filmakadémia díjáért indul.Kapcsolódó