Jimmy Kimmel lesz a következő Oscar-gála házigazdája


A színész, komikus, televíziós műsorvezető Jimmy Kimmel vezeti a februári Oscar-átadó műsorát – közölték a gála szervezői.

A hírt a Variety röppentette fel, majd az amerikai filmakadémia is megerősítette.

Jimmy Kimmel ABC tévéadó Late Night with Jimmy Kimmel című show-műsorának házigazdája. Először lesz az Oscar-gála házigazdája, korábban a 2016-os Emmy-gálán és az American Music Awards-on szerzett hasonló tapasztalatokat.

Az Oscar-show műsorvezetői feladatát általában kemény diónak tartják a szakmában, ugyanis a házigazdának sztárok százai előtt kell színpadra állnia és valóban szórakoztatónak lennie. Neil Patrick Harris, Ellen DeGeneres és Seth MacFarlane után tavaly ezt a szerepet Chris Rock vállalta – ő volt az első színesbőrű színész, akit az Oscar színpadán láthattunk, miután Hollywoodot épp botrány kavarta fel, amiért túl kevés színesbőrű filmes kapott Oscar-jelölést. A gálát akkor mindössze 34 millió tévénéző követte – ez minden idők legalacsonyabb nézettségi adata.

A következő Oscar-gálát 2017. február 26-án tartják Los Angelesben, az Egyesült Államokban az ABC kapott sugárzási jogot.Kapcsolódó