Nagy sikerű koreai horrorból készül angol nyelvű remake


A Busanhaeng (Train to Busan) című zombifilm premierje az idei Cannes-i Fesztiválon volt, a nemzetközi moziforgalmazása még javában zajlik, de a Gaumont már be is jelentette egy angol nyelvű remake leforgatásának tervét.

Az egyezményről a francia gyártó és a film koreai forgalmazója, a Next Entertainment World közösen tájékoztatott. A Gaumont a francia jogokat is megvásárolta, mégsem tervez francia nyelvű verziót a filmből – írja a Variety.

A Yeon Sang-ho rendezte film története egy Szöulból Puszan felé tartó gyorsvonaton játszódik. Az utasok közt egy vírus üti fel a fejét, és zombivá változtat mindenkit, aki elkapja. Az utasok egyre fogyatkoznak és a túlélésükért küzdenek.

A filmet Dél-Koreában az aktuális, zavaros politikai viszonyrendszer allegóriájaként értelmezték. Hatalmas sikert aratott a hazai mozikban, jelenleg 80,5 millió dolláros bevétellel vezeti az éves nézettségi toplistát (Koreában július óta forgalmazzák).

A remake-et a Gaumont nemrég létrehozott Los Angeles-i stúdiójában fogják leforgatni, egyelőre nem tudni, ki lesz a rendező vagy a kulcsszereplők.Kapcsolódó