Újabb Cinema City nyílt Romániában


Közép- és Kelet-Európa legnagyobb mozilánca, a Romániában az Odeon bekebelezése óta immár multiplex-monopóliumot élvező holland-izraeli Cinema City új filmszínházat avatott Karácsonkőn (Piatra Neamț).

A moldvai városban nyílt soktermes mozi egyébként már a Cinema City harmadik új létesítménye az idén, összesen körülbelül húszmillió eurót fektettek be 2016-ban az országban. A multiplex a karácsonkői Shopping Cityben van, és hat teremmel büszkélkedik, ami 992 széket jelent, és természetesen 3D-fájlokat is tudnak vetíteni. A CC másik két idén nyitott mozija a temesvári (szintén Shopping City) és a bukaresti (ParkLake).

Ezzel a Cinema Citynek most már 24 helyszíne van 17 romániai városban, összesen 223 teremben, 40.070 székből lehet pixeleket bámulni, miután megettük a pattogatott kukoricát. Egyoldalú, leginkább csak hollywoodi produkcióknak kedvező műsorpolitikájukat nem, vagy csak alig képes ellensúlyozni a kevés független- vagy RADEF-kézben maradt mozi, de talán ők sem erőlködnek a paletta színesítésén. A helyzet másik árnyoldala, hogy Romániában nincs semmiféle hatóság, ami a mozik technikai (képi, hangi minőség, kényelem) felszereltségét rendszeresen nyomonkövetné vagy szabályozná, így mindenki csak a saját maga számára felállított szabványoknak kell megfeleljen.
Kapcsolódó