Magyar film is versenyez jövőre az Arany Medvéért


A film világpremierje a februári Berlini Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, fanyar humorú szerelmesfilmje a tél végén versenyre kel a Berlinale fődíjáért. A fesztivál a 67. kiadásánál tart, ma hozták nyilvánosságra a versenyprogramot. A zsűri elnöke Paul Verhoeven (Elemi ösztön, Elle) lesz.

Legutóbb 2012-ben indult magyar alkotás az Arany Medve díjért: Fliegauf Bence filmje, a Csak a szél című filmje ha az aranyat nem is, de a zsűri nagydíját, az egyik Ezüst Medvét elhozta a németországi fesztiválról.

A Testről és lélekről női főszereplője a Katona József Színház színésznője, Borbély Alexandra, ez az első film főszerepe. A férfi főszereplő igazi felfedezés, Morcsányi Géza színházi dramaturg, a Líra Kiadói Csoport igazgatója, aki húsz évig vezette a Magvető Könyvkiadót, így meghatározó alakja a magyar kortárs irodalmi életnek – közölte ma délben a filmalap. A filmben szerepel Békés Itala, Jordán Tamás, Mácsai Pál, Tenki Réka, Schneider Zoltán és Nagy Ervin is.

A Testről és lélekről az Inforg-M&M Film gyártásában, a filmalap 420 millió forintos gyártási támogatásával készült. Producerei Mécs Mónika (Konyec, Kaméleon, Pánik, Csak a szél, Csicska), Muhi András (Rengeteg, Dealer, Womb – Méh, Csak a szél), valamint Mesterházy Ernő (Konyec, Liliom ösvény), operatőre Herbai Máté (A nyomozó, Utolsó idők, Kút).

Magyarországon március 2-ától forgalmazza a Mozinet.Kapcsolódó