Rekordot döntött a Disney stúdió


A Zsivány Egyes: Egy Star Wars-történet múlt hétvégi bemutatója után a Disney lett a legnagyobb éves bevételű filmstúdió a világon, legyűrte a korábbi legnagyobb éves bevétellel büszkélkedő Universalt is.

A Disney stúdió éves globális bevétele elérte a hétmilliárd dollárt. Az utolsó löketet ehhez a Star Wars-prequel közel 300 millió dolláros bevétele adta – és a film még a mozikban van, az ünnepek környékén várhatóan továbbra is uralni fogja a jegyeladásokat. Persze az új Csillagok háborúja mese önmagában túl kevés lett volna a hétmilliárdhoz, a Disney azonban idén olyan sikerfilmeket is bemutatott, mint a Szenilla nyomában (Finding Dory), Captain America: Civil War és a Zootropolis – Állati nagy balhé (Zootopia) – mindhárom film egymilliárdnál többet kaszált a nagyvilágban –, de A dzsungel könyve, a Moana és a Doctor Strange is szép köröket futott. Számítottak A barátságos óriás (The BFG) és az Alice tükörországban (Alice Through the Looking Glass) sikerére is, ám egyik film sem váltotta be a hozzá fűzött reményeket.

Mostanig a Universal számított minden idők legtöbbet kereső stúdiójának: a rekordot 2015-ben döntötte meg 6,89 milliárd dollárral, amit főként a Halálos iramban 7-nek, a Minyonoknak és a Jurassic Worldnek köszönhetett.

A Disney mostani sikere nem túlzottan meglepő, tekintve, hogy a stúdió érte el a leggyorsabban a kétmilliárdos bevételi küszöböt otthon, a hárommilliárdosat nemzetközi szinten és az ötmilliárdosat globális viszonylatban – emlékeztet a Variety.Kapcsolódó