A hollywoodi látványtervezők kedvencei között a Zsivány Egyes


A hollywoodi látványtervezők céhe (Art Directors Guild, ADG) közzétette saját díjainak jelöltjeit. Nyerhet a Zsivány Egyes vagy a Trónok harca is.

A látványtervezőcéh más kategóriákban gondolkodik, mint például a rendezőké vagy a forgatókönyvíróké. Külön foglalkoznak például a kosztümös filmekkel, a fantasykkel és a napjainkban játszódó történetekkel, azon túl, hogy különválasztják a mozivászonra, illetve a televízióképernyőre komponált alkotásokat (és utóbbiakból is több kategóriát különböztetnek meg).

A díjátadó gálát február 11-én tartják a hollywoodi Ray Dolby Ballroomban. Ez lesz a 21. alkalom, hogy a céh az elmúlt év legjobb látványtervezőit díjazza. Az ADG díjazottjainak nagyrésze az Oscar-gáláról sem tér haza üres kézzel (a tavalyi díjazott, a Mad Max: Fury Road például elvitte a legjobb látványtervezésért járó Oscart is).

A kosztümös kategóriában hat film kapott idén jelölést Cafe Society, Fences, Hacksaw Ridge, Hail, Caesar!, Hidden Figures, Jackie –, a fantasy műfajában pedig öt kedvencük van: Rogue One: A Star Wars Story, Arrival, Doctor Strange, Fantastic Beasts and Where to Find Them és a Passengers. A napjainkban játszódó, 2016-os filmek közül a látványtervezőcéh szavazói a Hell or High Watert, La La Landet, a Liont, a Manchester by the Sea-t és a Nocturnal Animalst ítélte díjra érdemesnek.

Az egyórás tévésorozatok közül a Game of Thrones, a Stranger Things, a The Crown, a The Man and the High Castle, a Westworld, a Better Call Saul, a Bloodline, a House of Cards, a Mr. Robot és a Preacher esélyes díjra a fenti kategóriákban, a félórások mezőnyében pedig a Mozart in the Jungle, a Silicon Valley, a The Last Man on Earth, a 2 Broke Girls, a Baby Daddy vagy a The Great Indoors nyerhet.

A tévéfilmek és a minisorozatok közül a hollywoodi látványtervezők kedvencei az American Horror Story: Roanoke, a Black Mirror és a The People v. O.J. Simpson.

A jelöltek teljes listája.Kapcsolódó