A Filmtett kritikaíró pályázatot hirdet


Felháborított egy film? Letaglózott a szépségével? Untad? Igen hamar véget ért? Zseniálisak a színészek? Bravúros a szerkezete? Egyszerűen kikívánkozik belőled a véleményed? Ne a Facebookra írd, hanem küldd el nekünk és nyerj!

Hagyomány lett a Filmtettnél, hogy kétévente kritikaíró pályázatot hirdetünk olyan diákok, fiatalok számára, akik még nem közöltek a Filmtetten, és szerencsét próbálnának kritikaíróként. Nem számít, hogy hol és mit tanulsz, csak szeresd a filmeket, és tudj fogalmazni. Ráadásul ezúttal nincs semmiféle földrajzi megkötésünk, bárki jelentkezhet!

A feladat egyszerű: küldj egy rövid bemutatkozó levélhez mellékelve két filmkritikát (egyenként 4000–5000 leütésben) – egyet egy szabadon választott, 1990 előtt készült filmről, és egyet az alábbiak közül választva:

Figyelem! Már megjelent írásokat nem fogadhatunk el.

A díjak:

  • I. díj: Kindle eBook olvasó, filmes szakkönyvek (10 000 forint / 150 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten;
  • II. díj: Kindle eBook olvasó és publikációs lehetőség a Filmtetten;
  • III. díj: filmes szakkönyvek (10 000 forint / 150 lej értékben) és publikációs lehetőség a Filmtetten;
  • Közönségdíj: Google Chromecast tévéokosító és publikációs lehetőség a Filmtetten.

A verseny zsűrije a Filmtett szerkesztőiből áll. A legjobb írásokat megjelentetjük a Filmtetten, így a közönségnek is lesz lehetősége szavazni. A pályamunkákat a jakab.benke@filmtett.ro e-mail-címre lehet küldeni, ugyanitt további információk is kérhetők.

Határidő: február 19. éjfél, közönségszavazás a Facebookon február 28. éjfélig*, eredményhirdetés március 1-jén.


* A facebookos közönségszavazásban az illető kritika Filmtett-linkjére kell minél több lájkot gyűjteni.Kapcsolódó