Megjelent egy, Az ébredő Erőből kivágott jelenet


Bár Chewbacca többnyire jámbor szőróriásként morogta végig a Star Wars-filmek sorozatát, de egy kivágott jelenetből kiderül, hogy Han Solo igazat mondott róla az első részben.

Az 1977-es Csillagok háborúja egyik jelenetében C-3PO Chewbaccával sakkozik. Han Solo figyelmezteti a droidot, hogy jobb lesz nyerni hagynia a wookie-t, mert „droidot senki sem látott még vesztéskor kitépni az ellenfele karját”. Nehéz volt ezt feltételezni Chewbaccáról, aki csak akkor alkalmazott erőszakot, ha az már elkerülhetetlen volt, ráadásul az ilyen jelenetek sem voltak túlzottan látványosak.

Az ébredő Erőből kivágott jelenet megmutatja a jámbor óriás jellemének a sosem látott, sötétebbik oldalát is. A jelenet a Takodanon, Maz Kanata kastélyában játszódik. Rey (Daisy Ridley) összetűzésbe kerül a groteszk főnökével, Unkar Pluttal, aki folyamatosan az életét keseríti a sivatagos Jakku bolygón. (Aki látta a filmet, tudja, hogy Rey végül a Milenniumi Sólyom elrablásával szabadul meg tőle.) A jelenet szerint Chewbacca váratlanul – az egyébként nem védtelen – Rey védelmére kel, és egy mozdulattal leszakítja Unkar Plutt karját.

A kivágott jelenet a film Bluray-kiadására került fel – aztán a YouTube-ra is.Kapcsolódó