Tiszta szívvel Csíkszeredában


Január végén a csíkszeredai mozi is vetíti Till Attila számos fesztiválon díjazott alkotását.

Mostanig 11 romániai város 13 mozija vetítette Magyarország legutóbbi Oscar-nevezettjét. Székelyföld három városában – Székelyudvarhelyen, Kovásznán, Kézdivásárhelyen – működő mozi hiányában, önálló eseményként vetítették a filmet. Bár a film nem került a shortlistre, a forgalmazása folytatódik.

A Tiszta szívvel „körútjának” következő állomáshelye Csíkszereda, ahol a  közönség jövő vasárnap, január 28-án 18 órai, és 29-én 19 órai kezdettel nézheti meg a keserédes vígjátékot. A helyszín a nemrég felújított, hivatalos megnyitására váró Csíki Mozi. A jegy ára 10 lej, jegyelővételre a Csíki Játékszín pénztárában van lehetőség.

Az akciódús történet középpontjában lévő húsz éves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Amikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor aztán igazán bevadulnak.

„…Tilla egy pillanatra sem próbál meg szánalmat vagy sajnálatot előidézni karakterei rokkantsága iránt. […] Ráadásul képes azt is elérni, amivel nagyon sok magyar mozi csak próbálkozik (de legtöbbször csúfos kudarcot vall): úgy beszélnek benne a karakterek, ahogy az emberek szoktak az utcán.” (Részlet kollégánk kritikájából.)

A filmet eredeti magyar nyelven, román felirattal vetítik.

A Tiszta szívvel romániai forgalmazója a Filmtett Egyesület.

Az esemény a FacebookonKapcsolódó