Az idei Ökumenikus Diákfilmszemle témája a reformáció


A katolikus, a református és az evangélikus iskolák tanulói pályázhatnak az idei Ökumenikus Diákfilmszemlére, amelynek fő témája a reformáció kezdetének 500. évfordulója.

A hatodik alkalommal meghirdetett filmes pályázat témája az emlékévhez kapcsolódva a Semper Reformanda – Amikor itt és most tenni kell. Az eddigi évekhez hasonlóan ugyanakkor más témájú filmeket is beküldhetnek a diákok.

Tetszőleges lehet az alkotások műfaja is: dokumentumfilmmel, kisjátékfilmmel, etűddel és animációs filmmel is lehet pályázni, viszont a munkák legfeljebb 8 percesek lehetnek.

A zsűri három kategóriában díjazza a legjobb alkotásokat, összesen félmillió forint értékben osztanak ki videófelszerelést.

A szemle nyilvános bemutatója június 10-én lesz a budapesti Sapientia Főiskolán. A Magyarországi Evangélikus Egyház Országos Irodája, a Károli Gáspár Református Egyetem, a Katolikus Pedagógiai Intézet, valamint a Budapesti Piarista Gimnázium által meghirdetett szemléről bővebben a www.okudiakfilm.hu lehet olvasni.

(MTI)Kapcsolódó