Coppola videojátékot készít az Apokalipszis most alapján


Kickstarter-kampányt indított Francis Ford Coppola az Apokalipszis most videojáték-adaptációjának finanszírozásáért.

900 000 dollárra lenne szükség, hogy a vietnami háborúban játszódó filmklasszikusból túlélős-pszichedelikus horrorjáték készülhessen. A fejlesztők azt ígérik, hogy nem first-person shooter típusú, hanem annál bonyolultabb játék fog kerekedni a kezdeményezésből.

„Negyven éve rendeztem egy személyes artfilmet, ami reményeim szerint nézők generációira gyakorolhatott hatást a következő években – vallja Coppola. – Ma új fenegyerekek vesznek körül, egy olyan csapat, amelyik el akarja készíteni az Apokalipszis most interaktív verzióját, amelyben te vagy Benjamin Willard kapitány, a háttérben pedig a vietnami háború.” Ugyanez a csapat dolgozott korábban a Fallout: New Vegas, a The Witcher, a Wasteland 2 és az Everquest nevű játékokon is.

Az azonosulásra felkínált főszereplő Saigonból, egy koszos hotelből indul. A hang és a kép torzulásai Willard érzéseit fejezik ki és felidézik korábbi tapasztalatait. A koncepció szerint a karakter már induláskor az őrület határán áll. A játékos feladata Willard féken tartása, s ha sikerül rendes katonát faragnia belőle, akkor a dzsungelt is uralhatja. A brutalitás a környezetében levőket is befolyásolja, a játékos döntései veszélybe sodorják vagy megerősítik a csapata tagjait, s ezáltal saját megítélését is. A háborúban minden forrással – élelem, víz, elsősegély-készlet, maláriagyógyszer, üzemanyag, fegyverek, információk – észszerűen kell bánni – ha sikerül, a játékos jutalmat kap.

A készítők újító szándékkal vágnak a feledatba. Olyan játékot képzelnek el, amelyik „változatos élményt és interakciós lehetőségeket kínál a jelenleg nagyjából statikus iparágon belül”, ezáltal „kihívást jelent […], ahogy az eredeti film is kihívást jelentett a hagyományos mozifelfogással szemben” – olvasható a Kickstarter-felhívásban.

A játék bemutatóját 2020-ra tervezik, bár 2019-re, a film bemutatásának 40. évfordulójára már elkészülhetne.

Még több információ a játék sztorijáról és a crowdfunding-kampány ajándékairól elérhető a játék Kickstarter-oldalán.Kapcsolódó