Szinte megcsinálták a Nem vénnek való vidék kínai verzióját


Zhang Yimou rendezte volna, aki A nagy falat is jegyzi, de a projektet félre kellett tennie.

A Nem vénnek való vidék (No Country for Old Men) című, négy Oscar-díjas amerikai thriller kínai verzióját készítette elő, de nem gyűlt össze a forgatáshoz szükséges költségvetés.

Nem ez lett volna az első Coen-film, amelynek Zhang Yimou elkészíti a kínai remake-jét. „Szerettem a Nem vénnek való vidéket – nyilatkozta Zhang Yimou egy interjúban. – De nagy kihívás megtalálni a megfelelő színészeket ezekre a szerepekre. És persze [a kínai támogatók] azt mondták nekem, hogy túl drága lenne, keress valami régebbit. Így jutottunk el a Véresen egyszerűhöz (Blood Simple).” Az 1984-ben bemutatott amerikai bűnügyi dráma 2009-ben született újjá kínai nyelven, San qiang pai an jing qi címmel (a nemzetközi forgalmazásban A Simple Noodle Story vagy A Woman, a Gun and a Noodle Shop címmel szerepelt).

Február közepén, két nappal a minden idők legnagyobb költségvetésű kínai-amerikai koprodukciójaként (és bukásaként) elhíresült A nagy fal bemutatója után a pekingi rendező arról beszélt, hogy egy nagyon személyes projektbe, egy kínai történelmi drámába kezd, ezt követi majd a Coen-remake, amelyen 100 forító dolgozott.Kapcsolódó