A magyarok többsége továbbra is ragaszkodik a szinkronizált filmekhez


A magyarok többsége továbbra is ragaszkodik a szinkronizált filmekhez a mozikban – derül ki a Cinema City országosan reprezentatív kutatásából, amely az egyes korosztályok mozis szokásait térképezte fel.

A közlemény szerint a megkérdezettek 78%-a szerint ideális esetben a vetített film nyelve a magyar. A válaszadók 17%-a a színészek eredeti hangjával, de magyar felirattal tekintené meg legszívesebben a filmeket, míg csupán 5% preferálja az eredeti nyelven, felirat nélküli vetítéseket. Leginkább (89%-ban) az 50–59 éves korosztály ragaszkodik a szinkronizált filmekhez, míg a 16 és 29 év közöttiek körében 59%-os ez az arány.

A kutatás rámutat, hogy az otthoni vendéglátás után a mozizás a leggyakoribb szabadidős program, a megkérdezettek 60%-a rendszeresen, legalább félévente jár moziba. Jellemzően a 16–24 év közöttiek mennek a legszívesebben moziba, mintegy felük számára ez a legkedveltebb kikapcsolódás – olvasható a közleményben, amely kitér arra is: a felmérés alapján a magyar közönség nagyrésze (73%) a széktámla rugdosását tartja a legzavaróbb jelenségnek a mozikban.

(MTI)Kapcsolódó