Bécsben nyert a Tiszta szívvel


A Tiszta szívvel elnyerte a legjobb filmnek járó díjat a bécsi Let’s CEE Filmfesztiválon, ahol Tarr Bélát életműdíjjal tüntették ki.

Szombat este tartották a bécsi Uránia moziban a Let’s CEE Filmfesztivál díjátadó ünnepségét. A március 21-én kezdődött filmes mustra idén 141 kiemelkedő közép- és kelet-európai filmalkotást vonultatott fel az osztrák fővárosban és további helyszíneken.

A legjobb játékfilmet illető Uránia Csillaga Díjat Till Attila Tiszta szívvel című alkotásának ítélte a szakmai zsűri. A film főszereplője, Fenyvesi Zoltán személyesen vette át a trófeát. A kerekesszékes bérgyilkos bandáról szóló Tiszta szívvel világszerte kiemelkedő siker: Szerbiában, Luxemburgban, Amerikában, Németországban, Görögországban, Franciaországban és Egyiptomban is díjazták a szakmai zsűrik és a közönség egyaránt. Az akcióvígjáték az Oscar-díjas Saul fiát gyártó Laokoon Filmgroup produkciójában készült Stalter Judit producer vezetésével.

Nagy hatású filmes munkássága elismeréseként Tarr Bélát életműdíjjal tűntette ki a Let’s CEE Filmfesztivál a szombat esti díjátadó gálán. A világhírű magyar alkotó személyesen vette át a díjat Bécsben, és vasárnap A filmkészítés művészetéről címmel mesterkurzust tartott, melynek keretében levetítették A torinói ló című Berlinale-díjas utolsó filmjét.Kapcsolódó