Holnap indul a CineMaraton


Kizárólag a román filmművészetre összpontosító televízióadó indul március 30-án Romániában, a neve CineMaraton.

A csatorna a DCS kábeltévé-hálózatában – illetve az ehhez tartozó Akta Telekom platformon – lesz elérhető országszerte holnap délutántól: a sugárzás 16 órakor kezdődik, este 8-tól pedig műsorra tűzik az első filmet, a Declaraţie de dragoste című, 1985-ös Nicolae Corjos-filmet.

A filmeken kívül rendezőkkel, színészekkel, film- és színházkritikusokkal készült interjúkat, valamint előzeteseket tűznek műsorra, és kontextusba helyezik a következő filmet vagy programpontot – ígéri az Akta közleményére hivatkozva a Mediafax. Eszerint állandó rovat lesz a CineInterviu (a következő filmről szóló, a film sugárzása előtt bejátszott interjúk), a CineRezumat (a film történetének összegzése 5 percben), valamint a CineŞtie című, interaktív kvízrovat. A CineMaraton tartalma nagyjából egyharmadában lesz eredeti, kétharmadában átvett (ezt a részt maguk a filmek képezik).

A bukaresti székhelyű Digital Cable Systems (DCS) új, tematikus tévécsatornája tavaly szeptemberben kapott működési engedélyt az Országos Audiovizuális Tanácstól (CNA), a szerkesztőség az Argeş megyei Câmpulungon van.Kapcsolódó