Claudia Cardinale lesz idén a Cannes-i Fesztivál plakátján


Csupa jókedv, szabadság és merészség, akárcsak a plakátján táncoló Claudia Cardinale, ilyen lesz a szenvedélyes vörösben és szikrázó aranyban ünneplő 70. Cannes-i Fesztivál – ígérik a szervezők.

Idén Claudia Cardinale táncoló alakja képviseli a Cannes-i Fesztivál szellemiségét. Cardinale egyszemélyben kalandvágyó színésznő, független asszony és társadalmi aktivista – ezzel a jellemzéssel indokolják a szervezők, hogy rá esett a választás.

„Megtiszteltetés és büszkeség számomra, hogy a 70. Cannes-i Fesztivál zászlóját vihetem – idézi a színésznőt a fesztivál honlapja –, és nagyon elégedett vagyok a fotóválasztással is. Ez ugyanaz a kép, ami énbennem is él a fesztiválról, erről a sugaraival maga körül mindent beragyogó eseményről. Az a tánc egy római háztetőn történt még 1959-ben. Senki sem emlékszik már a fényképész nevére… Én magam is elfelejtettem. De ez a fotó a gyökereimre emlékeztet engem, egy olyan korra, amikor nem is álmodtam arról, hogy a világ leghíresebb mozipalotájának a lépcsőire léphessek. Boldog évfordulót!”

A május 17-én induló fesztivál ceremóniamestere Monica Bellucci olasz színésznő lesz, a zsűrielnök pedig Pedro Almodóvar filmrendező.


Címkék

Kapcsolódó