Nyílt napot tart a Filmtett Workshop a BABtérben


Rendhagyó módon indul idén a Filmtett nyári alkotótáborát előkészítő, budaörsi képzés: a május 4-i előadások nyitottak és ingyenesek. A téma a rövidfilmes forma, valamint az ahhoz kapcsolódó, dramaturgiai és gyártási kihívások.

Idén negyedik alkalommal indul tavaszi forgatókönyvfejlesztő hétvégével a Filmtett Workshop: az elsődleges cél, hogy a rendező- és az animációsrendező-csoport tagjai már szinte végleges forgatókönyvekkel érkezzenek a nyári alkotótáborba, vagyis a kisfilmek forgatása nagyon hamar elkezdődhessen (erre szükség is van, hiszen a tábor mindössze 10 napja alatt 4 kisjátékfilm és 4–6 animációs film készül el).

A forgatókönyvfejlesztő gyorstalpalónak idén a budaörsi BABtér ad otthont május 4. és 7. között. A vendégelőadók: Kolozsi László író, filmkritikus, Hegedűs Bálint, a filmalap forgatókönyv-fejlesztési igazgatója, Bernáth Szilárd rendező, az Illyés Művészeti Szakképző Akadémia oktatója, Maruszki Balázs forgatókönyvíró, dramaturg, a Magyar Nemzeti Filmalap forgatókönyv-fejlesztő csapatának tagja, valamint Kerékgyártó Yvonne forgatókönyvíró, filmrendező, a filmalap Inkubátor Programjának egyik mentora.

Az előadásaik minden érdeklődő számára nyitottak.

A május 4-i program:
14:00 Hegedűs Bálint: Bevezetés a dramatikus gondolkodás alapjaiba
15:00 Bernáth Szilárd: Zsáner és hitelesség: a műfajiság esélye az itthoni filmben
16:00 Kolozsi László: A Lecsó című animációs film elemzése strukturális és karakterszempontból. Avagy mit etetnek meg velünk
17:00 Maruszki Balázs, Kerékgyártó Yvonne: Rövidfilm. A sztoritól a forgatásig

A 4. Erdélyi Filmtervfejlesztő Műhely támogatója a Communitas Alapítvány.


Kapcsolódó