Dinnyével crowdfundingol egy bánsági filmfesztivál


A negyedik kiadását szervező temesvári Ceau Cinema a közö(s/n)ség hozzájárulását szeretné az idei fesztiválhoz.

A Ceau Cinema „zsebfesztivál” kimondottan európai filmekre szakosodik, és Temesvár egyik brandjévé szeretné kinőni magát idővel, 2014-ben indultak. Az idei díjakra való összeg már megvan, de még vagy kétezer eurónyi összeget szeretnének, hogy minél több meghívottat tudjanak elhozni a bánsági városba és a mellette lévő faluba, Kisőszbe (Gottlob), ami egyébként állítólag Románia első faluja, ahol a helyi mozit felújították/digitalizálták. Kisősz a dinnyetermesztéséről is híres, ezért a pénzgyűjtő kampány egyik vizuális eleme a görögdinnye.

Az idei Ceau Cinema a dinnyeszezon közepén, július 20 és 23 között lesz, a fesztivál eddigi kiadásain összesen ötezer nézőt sikerült becsalogatni a mozikba, a crowdfundingnak hála talán az idén sikerül ezt a számot alaposan felhizlalni. A fesztiválról ide kattintva lehet többet megtudni (csak románul vagy angolul), a crowdfunding-oldalt pedig ide kattintva lehet elérni.

Arra nem sikerült rájönni még, hogy pontosan honnan jön a fesztivál neve, reméljük, hogy nem mindnyájunk hőn szeretett, 1989-ben erőszakos körülmények közt elhunyt Miklós bácsijára utal.Kapcsolódó