Tillát és Sopsitsot díjazták Belgiumban


A szakmai zsűri, a diákzsűri és a közönség is magyar filmet díjazott a Liège-ben megrendezett nemzetközi filmfesztiválon.

Három magyar díjjal zárult a vasárnap este a bűnügyi filmek nemzetközi fesztiválja a belgiumi Liège-ben. A május 4. és 7. között megrendezett seregszemle – amelynek Alain Delon volt a díszvendége –, 11. alkalommal vonultatta fel a legújabb és legizgalmasabb krimiket a belga nagyvárosban.

A versenyprogramban Till Attila Tiszta szívvel és Sopsits Árpád A martfűi rém című alkotásai is bemutatkozhattak, és mindkettő a díjazottak közé került – közölte a Magyar Nemzeti Filmalap. A kerekesszékes bérgyilkosokról szóló filmet a legjobb forgatókönyv díjával jutalmazta a szakmai zsűri (a forgatókönyvet Till Attila jegyzi). A szakmai elismerésen túl a magyar akcióvígjáték a diákzsűri díját is elnyerte. A filmet Thuróczy Szabolcs főszereplő személyes részvételével vetítették, ez volt a belga fesztivál nyitófilmje.

A liège-i fesztivál közönségdíját Sopsits Árpád A martfűi rém című krimije nyerte. A díjat Sopsits Árpád személyesen vette át a tegnap esti díjátadón.Kapcsolódó