Természetfilm-fesztivál Kolozsváron


A gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál idei határon túli helyszíne Kolozsvár. A természetvédelmi értékekre és azok védelmére összpontosító filmverseny kolozsvári vetítéseinek a Sapientia EMTE aulája ad otthont május 26. és 28. között.

2017-ben a gödöllői Nemzetközi Természetfilm Fesztivál égisze alatt két filmszemle (a Nemzetközi Filmszemle és a Kárpát-medencei Filmszemle) kerül megrendezésre. Az idei versenyre a világ 58 országából közel 300 nevezés érkezett, amelyek közt a legnagyobb európai filmes és tévéstúdiók alkotásai is megtalálhatók.

Gödöllőn a teljes versenyprogram, míg a fesztivállal egy időben 19 magyar és két erdélyi városban – Kolozsváron és Székelyudvarhelyen – természet- és környezetvédelmi témájú filmek válogatását vetítik az Országos Természet- és Környezetvédelmi Filmnapok programon belül.

A fesztivál célja, hogy lehetőséget adjon a mai kiváló filmkészítőknek és alkotóknak műveik szélesebb körben való megismertetésére, bemutatására és a megmérettetésre.

A fesztivál kereteiben meghirdettett fotópályázat fotópályázat díjait pénteken, május 26-án 14 órai kezdettel adják át, ugyanekkor nyílik a pályamunkákból összeállt fényképtárlat is. Megnyitja Virginás Andrea, az Sapientia EMTE adjunktusa.Kapcsolódó