Daniel Day-Lewis visszavonul


Ötször jelölték Oscar-díjra, ebből háromszor el is nyerte a szobrocskát (ő az egyetlen, aki három, legjobb színésznek járó Oscart elnyert), és sorolni is fárasztó volna a 135 további díját és 66 jelölését – Hollywood egyik legtehetségesebb, ünnepelt színésze bejelentette, hogy visszavonul.

A 60 éves Daniel Day-Lewis játszott már államelnököt, mozgássérült művészt, véres kezű gyilkost, olajvállalkozót, de volt Sólyomszem is Az utolsó mohikánban. 30 darabos filmográfiája négy évtizeden ívelt át, és most is van bemutatásra váró munkája: a Phantom Thread jövő februárban kerül a mozikba. A filmet Paul Thomas Anderson rendezte, aki 2007-ben Oscar-díjas alakításra vezette Day-Lewist a Vérző olajban (There Will Be Blood).

A színész közleményében nem indokolta visszavonulását. Szóvivőjét a Variety idézi: „Daniel Day-Lewis nem fog többé színészként dolgozni. Végtelenül hálás az összes együttműködőnek és nézőnek, aki oly sok éven át követte őt. Ez egy privát döntés, és sem ő, sem a képviselői nem fognak további kommentárokat fűzni hozzá.”Kapcsolódó