Nevezz dokumentumfilmet a 3. Filmgaloppra!


A Filmtett Egyesület meghirdeti a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle erdélyi magyar filmes versenyét, a Filmgaloppot. Idén a fikciós alkotások helyett dokumentumfilmeket várunk.

A Filmgalopp versenye a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle helyszínein, október 4. és 8. között zajlik. Célja fiatal, erdélyi, magyar tehetségek felkutatása, filmjeik bemutatása a szakma és a nagyközönség előtt, elbírálásuk egy szakmai zsűri által.

A nevezés ingyenes, a jelentkezés határideje: 2017. július 31. A beválogatott filmek listáját szeptember 1-jén tesszük nyilvánossá, a díjkiosztó a fesztivál utolsó napján, a záróünnepségen lesz.

A fesztivál díjai:

  • Fődíj – 1 000 000 Ft, az NMHH Médiatanácsának felajánlásával, a legjobb erdélyi magyar dokumentumfilm rendezője számára;
  • Közönségdíj – 1000 RON, a Nobila Casa felajánlásával, a legnépszerűbb erdélyi magyar dokumentumfilm rendezője számára.

Nevezhető bármely, 2016. január 1-je óta elkészült dokumentum-műfajú alkotás, ha stábjának kulcsfigurái (író, rendező, operatőr, producer) nagyrészt erdélyi alkotók, javarészben erdélyi helyszíneken készítették.

További versenyfeltételek, nevezési űrlap és részletes felhívás.Kapcsolódó