Ron Howard rendezi a Han Solo-filmet


Az Egy csodálatos elme és A da Vinci-kód rendezője kapta meg a Han Solo-filmet, miután a Lucasfilm elbocsátotta az eredetileg leszerződtetett két rendezőt, Phil Lordot és Chris Millert.

Lord, Miller és a Lucasfilm azért „szakított” egymással, mert a rendezők nem tudtak megegyezni a stúdióval a film hangneme kapcsán. A forgatókönyvet jegyző Lawrence Kasdan nem volt elégedett azzal, ahogy Lord és Miller Han Solo karakterét értelmezte, „vígjátéki érzékenységükkel és improvizációs stílusukkal”, a konfliktus pedig a rendezők menesztéséhez vezetett.

A következő lépés az, hogy a mai nap folyamán Ron Howard találozik a film főszereplőivel, Alden Ehrenreichhal, Donald Gloverrel, Woody Harrelsonnal, Emilia Clarke-kal és Thandie Newtonnal – írja a The Hollywood Reporter –, és megnéz egy nyersen összevágott verziót is, hogy felmérje, mire van még szükség a július 10-én újrainduló forgatás előtt.

„Mi a Lucasfilmnél hiszünk abban, hogy a széria minden filmjének célja finoman, gondosan követni a George Lucas által negyven éve megkezdett saga szellemiségét” – idézi a portál Kathleen Kennedy, a Lucasfilm vezetője közleményét. – „Erre gondolva izgatottan jelentjük, hogy Ron Howard lép elő a Han Solo-film rendezői székébe. Van egy remek forgatókönyvünk, egy hihetetlen szereplőgárdánk és stábunk, és elszántan akarunk készíteni egy nagyszerű filmet. A forgatás július 10-én újraindul.”Kapcsolódó