Három magyar filmet díjaztak Lengyelországban


A hétvégén zárult a 46. Lubusi Nyári Filmfesztiválon Łagówban.

Enyedi Ildikó Testről és lélekről című, korábban a Berlinale és a Sydney-i filmfesztiválok fődíjával jutalmazott különös szerelmi története Lengyelországból is díjjal tért haza. A Borbély Alexandra és Morcsányi Géza főszereplésével készült alkotás – amelyre Magyarországon mintegy 70 000-en váltottak mozijegyet, és a romániai mozikban is debütált – elnyerte 46. Lubusi Nyári Filmfesztivál Ezüst Szőlőfürt díját.

A szervezők különdíjjal méltatták a Thuróczy Szabolcs és Fenyvesi Zoltán főszereplésével készült Till Attila-filmet, a Tiszta szívvel-t.

Bereczki Csaba Soul Exodus című, klezmerzenészekről szóló alkotása, melyet a Magyar Filmakadémia A legjobb dokumentumfilm díjával tünteett ki idén tavasszal, külön elismerésben részesült Lagówban.

A nyugat-lengyelországi Lubusi vajdaságában idén 46. alkalommal megszervezett közép-európai filmfesztiválon ismét nagy számban szerepeltek a magyar produkciók. Június 26. és július 2. között látható volt Szász János négy filmje, A film mesterei című sorozatban, de Szabó István Mephistóját és Redl ezredesét, Pálfi György Hukkléját és Fábri Zoltán Magyarok című filmjét is műsorra tűzték Łagówban.Kapcsolódó