Együttműködési szerződést kötött a filmalap és az MMA


A Magyar Nemzeti Filmalap és a Magyar Művészeti Akadémia együttműködési keretmegállapodást kötött a nemzeti filmvagyon megőrzéséről és terjesztéséről. Először Fábri-filmeket fognak közösen felújítani.

A 2017. augusztus 22-én aláírt együttműködési megállapodás keretében a Magyar Művészeti Akadémia hozzájárul a filmalap igazatóságaként működő Magyar Nemzeti Filmarchívum hosszútávú filmdigitalizálási és felújítási programjához. A filmarchívum archív filmrészleteket bocsát rendelkezésre az MMA által készített portréfilmekhez.

A megállapodás fő célja a magyar filmművészet kiemelkedő értékeinek megőrzése, korszerű restaurálása, hatékony belföldi és nemzetközi megismertetése. Az együttműködés szorgalmazza a különböző filmszakmai programok, rendezvények előkészítésében és megvalósításában való részvételt, továbbá filmszakmai kiadványok közös megjelentetését.

A Magyar Művészeti Akadémia az együttműködési megállapodás keretében elsőként Fábri Zoltán életművének digitális felújításához járul hozzá. A két szervezet emléktáblát állít Fábri Zoltán emlékére, amelyet a 100 éves a Filmgyár elnevezésű rendezvény keretében közösen avatnak fel 2017. szeptember 7-én – közölte ma délben a filmalap.Kapcsolódó