Animációs körkép – könyvbemutató és kerekasztal a 17. Filmtettfeszten


Hiánypótló tanulmánykötetet mutat be a 17. Filmtettfeszt szombaton 11:30-tól a Sapientia EMTE aulájában. A rendezvényen egyedülálló találkozási lehetőség nyílik Rófusz Ferenccel, az egyetlen Oscar-díjas magyar animációsfilm-rendezővel.

Animációs körkép. A magyar animáció oktatási, intézményi, forgalmazási és pályázati lehetőségei – rövid történeti kitekintéssel – ez a címe a 17. Filmtettfeszt Erdélyi Magyar Filmszemle kolozsvári helyszínén bemutatandó tanulmánykötetnek.

A hiánypótló könyv végigtekint a nemzetközi és a magyar animáció történetén, számba veszi a magyar támogatási rendszer lehetőségeit, animáció és internet kapcsolatát, magyarországi tanulási és versenylehetőségeket, a nemzetközi koprodukciós fórumokat, ugyanakkor kitekint az Egyesült Államok filmgyártására is.

Könyvbemutató október 7-én, szombaton 11 órától a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Óváry-termében. A bemutatón részt vesz a kötet egyik szerkesztője, Kollarik Tamás, az NMHH Médiatanácsa Magyar Média Mecenatúra programjának koordinátora, valamint Rófusz Ferenc, az egyetlen magyar Oscar-díjas animációs filmes. A beszélgetéshez kapcsolódva levetítjük A légy című filmjét.Kapcsolódó