Nagyot tarolt az észak-amerikai mozikban a Thor: Ragnarök


A Disney-Marvel képregényfilm 121 millió dolláros jegybevételt könyvelhetett el a hétvégén az észak-amerikai mozikban. 4080 helyszínen vetítik párhuzamosan.

A Thor: Ragnarök a negyedik legerősebben nyitó film idén Észak-Amerikában, csak A szépség és a szörnyeteg, A galaxis őrzői vol. 2., valamint az Az című horror előzte meg. Az új-zélandi Taika Waititi rendezte mozi felülmúlta a várakozásokat, előzetesen 100–118 millió dollárra becsülték az észak-amerikai jegyárbevételét. Az Észak-Amerikán kívüli mozikban további 306 millió dollárra tett szert, így teljes hétvégi bevétele már 427 millióra rúg.

A Thor: Ragnarök nem elsősorban a képeivel szórakoztat, mint inkább pörgő dialógusaival, amelyek a legkilátástalanabbnak tűnő helyzetben is jelzik: nem lesz itt gond, szikrázókezű hősünk a legnagyobb ellenfél ütéseit is kibírja, a frizura pedig  a csatában épp olyan fontos, mint a szuperkalapács. Kritikánk itt

A Thor-történet harmadik epizódjának óriási sikere véget vetett a jegyárbevételek egy hónapon át tartó visszaesésének; az évtized leggyengébb októberét zárták az észak-amerikai mozik.

A Thor: Ragnarök kiemelkedő nyitó hétvégi bevétele a vakációszezon nyitányát is jelenti, a második félév veszteségeit enyhítheti még Az Igazság Ligája, amelyet november közepén mutatnak be, valamint a decemberben nyitó új Star Wars film.

Az STXfilm Rossz anyák karácsonya című vígjátéka volt a hét második nagy bemutatója, 21,6 millióra becsülik az észak-amerikai jegyárbevételét, ami 13%-kal meghaladta a három „rossz anya” kalandjait bemutató első film nyitó eredményét. A 2016-ban bemutatott első rész, a Rossz anyák 183,9 millió dolláros bevételt ért el a világ filmszínházaiban.

(MTI)Kapcsolódó