„Bányászvárosi pszichothrillert” forgatnak jövő év elején Erdélyben


Az elsőfilmes Bagota Béla Valan című filmjének forgatása Balánbányán, Sepsiszentgyörgyön, Brassóban, valamint Budapesten fog zajlani.

A Valan egy erdélyi bányavárosban játszódó lélektani krimi, melyben a harmincas főszereplő a múlt démonaival küzdve, huszonkét évvel ezelőtt nyomtalanul eltűnt húga ügyében nyomoz – közölte a filmalap.

A forgatás februárban kezdődik. A főszerepet Krisztik Csaba kapta, aki nemrég elnyerte a a magyar nyelven játszó színművészek rangos szakmai elismerését, a Kaszás Attila-díjat. A női főszereplő kiválasztása még folyamatban van. Az operatőr Garas Dániel (Mázli, Moszkva tér, Szezon), a zeneszerző Márkos Albert (Taxidermia, Utolsó idők, Mancs, Zero) lesz. A film Kántor László producer vezetésével a Mátrix Film gyártásában készül.

A pszichothrillernek 292 millió forintos támogatást ítélt meg a filmalap.

Bagota Béla a Tiszta kézzel című filmmel diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen Grunwalsky Ferenc és Kende János osztályában. A diplomafilm Podmaniczky Szilárd C-dúr című novellája nyomán készült, a főbb szerepeket Keresztes Tamás, Rezes Judit és Törőcsik Franciska játszotta.Kapcsolódó