Balin is díjazták a Brazilokat Balin is díjazták a Brazilokat

Balin is díjazták a Brazilokat

M. Kiss Csaba és Rohonyi Gábor vígjátéka, a Brazilok nyerte a legjobb külföldi film díját a 15. Royal Bali Nemzetközi Filmfesztiválon (Royal BIFFest).

A magyar vígjáték a 2017-es év jelentős közönségsikereinek egyike volt, áprilisi mozibemutatója óta közel 77 000-en váltottak rá jegyet.

„Egy átlagosan szegény magyar faluban járunk a 2002-es focivébé idején, ahol a helyi bajnokságra kivételesen a romák csapata, a „Brazilok" is benevez, hogy ott vívja meg nagy és szimbolikus értékű meccsét a település elöljáróit tömörítő „Hivatal"-lal. A tét idén különösen nagy: egy riói utazás a győztes csapat minden tagjának. A helyi cigányok így még a várható retorziókkal kapcsolatos aggodalmaikat is félreteszik, és indulnak a versenyben, alaposan felbolydítva ezzel a falu életét, egyben végletekig fokozva az addig lappangó feszültségeket. És épp az a film egyik nagy erőssége, hogy nem siklik el nagyvonalúan az olyan nem éppen vígjátéki problémák fölött sem, mint a kirekesztés, kilátástalanság, munkanélküliség és bűnözés. Hisz már maga Áron, a csapatkapitány is a börtönből érkezik haza, hogy elindítsa a Brazilokat a siker felé.” (Teljes kritikánk itt.)
Címkék
Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Szavazó

Melyik a kedvenc, rövidfilmből kirügyezett horrorfilmed?

Friss film és sorozat