Guillermo del Toro két új filmen is dolgozik


Tegnapelőtt A víz érintése (The Shape of Water) című filmje hét Golden Globe-jelölést kapott, ma pedig a Varietynek köszönhetően felröppent a hír, hogy a mexikói származású rendező két új filmtervet is fejleszt a Fox Searchlightnál.

Az egyiknek, az Antlers című sci-finek del Toro a producere, a filmet Scott Cooper rendezi. A film az amerikai sci-fi-író Nick Antosca The Quiet Boy című elbeszélésének adaptációja, a forgatókönyvet Henry Chaisson és az író közösen jegyzi. A horrorba hajló történet főszereplője egy fiatal tanárnő, aki rájön, hogy zaklatott elmeállapotú diákjának apja és öccse végzetes és emberfeletti erejű titkot rejteget. A tanárnő oltalmába veszi a diákot, cserébe a saját túléléséért is meg kell küzdenie az elszabaduló rettenetes erőkkel szemben.

Scott Coopernek (Őrült szív / Crazy Heart, Fekete mise / Black Mass) ez lesz a negyedik rendezői munkája, és először próbálkozik a horror műfajával.

A sarlatán / Nightmare Alley

A másik projektben del Toro elsősorban rendezőként vállalna szerepet, de a forgatókönyvet is ő írná, sé producerként is beszállna a munkába: az 1947-ben bemutatott film noir, A sarlatán (Nightmare Alley) remake-jéről van szó. A forgatókönyv újraírását Kim Morgannel együttműködésben tervezi.

Az eredeti filmben Tyrone Power egy ambíciózus csalót alakít, aki beleszeret egy még nála is rafináltabb pszichológusnőbe. Egy milliókat érő mentalista trükkel megcsinálják a szerencséjüket, csakhogy a nő becsapja, átveri a nagy manipulátort.

Del Toro legfrissebb, kész filmjét, A víz érintését a rendező nagy visszatéréseként emlegeti és nagyon pozitívan fogadta a hollywoodi sajtó. A „hidegháborús tündérmese” főszerepeit Sally Hawkins, valamint Octavia Spencer alakítja, és december eleji mozibemutatója óta máris 1,3 millió dolláros bevételt gyűjtött be mindössze 43 amerikai moziban. Romániában január 19-étől, Magyarországon február 22-étől vetítik.
Kapcsolódó