Lélektani krimi lesz Felméri Cecília első nagyjátékfilmje


A kolozsvári alkotó első moziját, a Spirált a román Országos Filmközpont után most a filmalap is támogatja. A forgatás jövő februárban indulhat.

Felméri Cecília - Spirál

A Spirál egy tóparton játszódó lélektani krimi, egy férfi és két nő hátborzongató háromszögtörténete az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról és konfliktusokról. A női főszerepekben az immár Európai Filmdíjas Borbély Alexandra (Testről és lélekről) és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Szelíd teremtés) lesz látható, a férfi főszereplő kiválasztása még folyamatban van.

Felméri Cecília első mozifilmjéhez a sződligeti horgásztó szolgál majd helyszínül. A filmet Réder György fényképezi (Brazilok), a látványtervező Cseh Renátó, a jelmeztervező Ferencz Zsófi lesz.

A Spirál az Inforg-M&M Film és a Hai Hui Entertainment gyártásában, a filmalap és a román Országos Filmközpont (CNC) támogatásával készül. Producere Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő, koproducere Ferenczy Gábor, román részről pedig Marina Oana Giurgiu és Tudor Giurgiu. Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a román filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet.

Felméri Cecília a kolozsvári Sapientia Egyetem Fotó, film, média szakán végzett, jelenleg ugyanitt tanít adjunktusként. Korábbi alkotásait számos rangos nemzetközi fesztiválon – többek közt Locarnóba, az Amerikai Filmintézet (AFI) fesztiválján, Varsóban, Mar del Platában és Lipcsében – vetítették. Filmjeivel már több, mint 30 díjat nyert világszerte, köztük a Canal+ díját a Cinemeden, A legjobb román animáció díját az Animest-en, A Jövő Reménysége Díjat a CineFesten, A legígéretesebb fiatal tehetség díját a Magyar Filmszemlén és a zsűri különdíját a Transilvania Nemzetközi Filmfesztiválon. Rendezéseit többször is jelölték Gopo-díjra is.Kapcsolódó