A Disney megvette a 21st Century Foxot


A The Walt Disney Co. felvásárolta a 20th Century Foxot és Rupert Murdoch médiabirodalmának néhány további, szórakoztató, hír- és sportműsor-előállítóját.

Bob Iger és Rupert Murdoch

A The Walt Disney Co. hosszas tárgyalások nyomán 52,4 milliárd dolláros üzletet kötött: film- és tévéstúdiókat, kábelcsatornákat és nemzetközi tévéműsorgyártó cégeket – köztük pl. a Nat Geo-hálózatot és a Hulu online tartalomszolgáltatót – vásárolt meg a Murdoch családtól. A tárgyalások során a 21st Century Foxot 66,1 milliárd dollárra értékelték fel, amiből leszámították a Fox 13,7 milliárd dolláros adósságait.

Bob Iger szerződését még két évvel meghosszabították, hogy a Disney CEO-jaként 2021-ig befejezhesse a Fox beolvasztását. A cél többek között egy olyan streaming szolgáltatás létrehozása, ami a most megszerzett, rengeteg, saját tartalom segítségével lekörözheti a Netflixet. A Disney még augusztusban jelentette be, hogy saját online tartalomszolgáltatót tervez indítani, ezért visszavonja a Netflixről az összes Disney-produkciót.

A Murdoch család megtartotta a Fox News tévécsatornát és News Corphoz tartozó újságokat, a The Sunt, a Timest és a Wall Street Journalt.Kapcsolódó