Eurimage-támogatást kap Felméri Cecília elsőfilmje Eurimage-támogatást kap Felméri Cecília elsőfilmje

Eurimage-támogatást kap Felméri Cecília elsőfilmje

A magyar–román koprodukcióban készülő Spirál forgatása 207 000 eurós Eurimage-támogatással indulhat 2018 január-februárjában.

Az Európa Tanács Eurimage Alapjának vezetősége december 12. és 15. között ülésezett Olaszországban. A megbeszélések eredményeképpen az alap ezúttal 17 nagyjátékfilmet, 2 dokumentumfilmet és 1 animációs projektet támogat a rendelkezésére álló 3 786 026 eurós összegből.

A filmek között van a kolozsvári származású Felméri Cecília Spirál című filmterve is, amely korábban a román Országos Filmközpont és a Magyar Nemzeti Filmalap pályázatain is nyert. Szintén a 20 tételes listán van Giuseppe Tornatore olasz–belga koprodukcióban készülő új filmje, a Maestro Morricone: The Glance of Music című portréfim, amely 240 000 eurós támogatást kapott, valamint Szergej Loznica Donbass című játékfilmes projektje 333 000 euróval. (A teljes lista itt.)

A Spirál egy tóparton játszódó lélektani krimi, egy férfi és két nő hátborzongató háromszögtörténete az elengedésről, az ismétlődő kapcsolatokról és konfliktusokról. A női főszerepekben az immár Európai Filmdíjas Borbély Alexandra (Testről és lélekről) és Kiss Diána Magdolna (A nagy füzet, Szelíd teremtés) lesz látható, a férfi főszereplő kiválasztása még folyamatban van.

Felméri Cecília első mozifilmjéhez a sződligeti horgásztó szolgál majd helyszínül. A filmet Réder György fényképezi (Brazilok), a látványtervező Cseh Renátó, a jelmeztervező Ferencz Zsófi lesz.

A Spirál az Inforg-M&M Film és a Hai Hui Entertainment gyártásában, a filmalap és a román Országos Filmközpont (CNC) támogatásával készül. Producere Muhi András, Mécs Mónika és Mesterházy Ernő, koproducere Ferenczy Gábor, román részről pedig Marina Oana Giurgiu és Tudor Giurgiu. Felméri Cecília az első erdélyi magyar alkotó, aki a román filmközpont támogatásával készíthet mozifilmet.

Támogass egy kávé árával!
 

Friss film és sorozat

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Szavazó

Kinek a Criterion Closet Picks-videójára lennél kíváncsi?

Friss film és sorozat