Filmterveket és filmeket vár a Friss Hús Rövidfilmfesztivál


A Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál szakmai programjai között 2018-ban is megrendezik a rövidfilmtervek pitchfórumát, de kész filmekkel is lehet még jelentkezni.

A 2018. április 3–8. között megszervezett fesztivál pitchfórumára rövidfilmes alkotók filmterveit várják. A pitchfórum nyertese 300 000 forintos pénzdíjban részesül, illetve a Friss Hús szakemberei szakmai tanácsokkal is segítik a díjazott filmterv elkészítését, majd az elkészült film utóéletét.

A beérkezett pályázatok közül várhatóan 10 filmtervet választanak ki, amelyeket a pitchfórumon szakmai zsűri előtt mutatnak be az alkotók április 6-án, pénteken a Toldi Moziban.

A Friss Húson először 2015-ben rendeztek pitchfórumot, ezt Nagy V. Gergő nyerte az Erős áll című film tervével. 2016-ban az azóta Oscar-díjat nyert Deák Kristófot díjazták A legjobb játék című projektjéért. 2017-ben mindkét film forgatása befejeződött, a 2017-es díjazott, Hermán Árpád Goodbye Frank című animációs alkotása pedig előkészületben van.

A 2018-as pályázat határideje: 2018. február 19. éjfél, további információk a pályázatról itt érhetők el.

Meghosszabbított határidőre, január 14-ig várják a szervezők a 2016. január 1. után készült külföldi és magyar rövidfilmek nevezését is.

Az animációs és az élő szereplős filmek külön kategóriában versenyeznek. A fesztivál utolsó napján a magyar versenyben a következő hét díjat osztják ki: a legjobb élő szereplős film, a legjobb animáció, a legjobb férfi színész, a legjobb színésznő, a legjobb 30 év alatti rendező díja, illetve a Daazo különdíja. A nemzetközi versenyben a legjobb film díját és a zsűri különdíját ítélik oda, illetve a közönség is szavazhat kedvenc külföldi filmjéről.

A 2018-as fesztiválon két új szekció is indul: az LMBT- és horror-válogatásban is közönségdíjat osztanak ki.Kapcsolódó