Oscar-gyanús: Leonardo DiCaprio is játszik Tarantino Manson-filmjében


Több hónapos tárgyalás után Leonardo DiCaprio elfogadott egy szerepet Quentin Tarantino 2019-re tervezett, Charles Manson koráról szóló filmjében. Öregedő, munkanélküli színészt alakít.

Ez lesz DiCaprio első filmes munkája az Alejandro González Iñárritu A visszatérő (The Revenant) című filmjében játszott Oscar-díjas főszerepe óta. Tarantinóval utoljára a 2012-es Django elszabadul (Django Unchained) című filmben dolgozott.

Az amerikai rendező kilencedik játékfilmje parádés szereposztással készül: tárgyalások folynak Tom Cruise-zal és Al Pacinóval, Sharon Tate szerepére pedig Margot Robbie-t szemelték ki.

A filmet a Sony forgalmazza, már az amerikai bemutató időpontja is ismert: 2019. augusztus 9., éppen ötven évvel azután, hogy a Manson-követők lemészárolták a LaBianca családot, előtte egy nappal pedig Sharon Tate színésznőt és társaságát.

A filmet egyelőre titok övezi, annyit lehet tudni róla, hogy 1969-ben játszódik és Charles Manson, illetve követői, a „Manson-család” gyilkosságai is szerepelnek benne. Tarantino hangsúlyozta, hogy nem életrajzi filmről, hanem a korhangulatot ábrázoló alkotásról van szó. (Variety)Kapcsolódó